
Kolajen Nedir?
- Kolajen gıdalarla alınan bir proteindir.
- Yapısında protein yapı taşları olan aminoasitler bulunur.
- Özellikle cilt ve bağ dokunun ihtiyacı olan esansiyel aminoasitleri kolajen kaynağından karşılanabilir.
Neden Kolajen Kullanılmalı?
- Cildin alt tabakası olan dermis bağ dokusu, birbiri ile iç içe geçmiş kolajen ve elastin liflerini içeren ‘matrix’ ten oluşmaktadır.
- Matrix elemanlarını korumak, elastikiyetlerini arttırmak ve beslemek için yüksek dozlarda kolajen kullanılabilir. (1)
- 25 yaş sonrası vücuttaki kolajen miktarı azalmaya başlar ve her yıl geri dönüşümsüz hızlanır. Bu azalma oranı menopoz sonrası artar ve dışarıdan kolajen takviyesi almak matrix elemanlarını korumak ve yapılandırmak için iyi bir çözüm olabilir. (1)
Nasıl Kullanılmalı?
- 25-30 yaşından sonra cilt altı dokusu yaşlanmaya ve kolajen oranı azalmaya başlar
- Genç erişkinler için (<35 yaş) 1’er haftalık kürler halinde,
- 35 yaş ve üstü erişkinler için 4’er haftalık kürler halinde kullanılması önerilmektedir.
- Akşam tüketilmesi önerilmektedir (Uyku sırasındaki hormonel değişimler kolajen faydalanımını pozitif yönde arttırmaktadır).
- Ürünün etkinliği yaş, sigara kullanımı, çevresel faktörler, uyku ve beslenme alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterebilir.
Kaynak:
1.(1) Kang MC 1 , Yumnam S 2 , Kim SY 3 . Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14.(2) Proksch e 1 , Schunck M , Zague V , Segger D , Degwert J , Oesser S . Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis.Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9. doi: 10.1159/000355523. Epub 2013 Dec 24.(3) Proksch e 1 , Segger D , Degwert J , Schunck M , Zague V , Oesser S .Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14.