Çocuklarda İştahsızlık Probleminin Önüne Nasıl Geçilir?

Dinamis Blog Çocuklarda İştahsızlık Probleminin Önüne Nasıl Geçilir

Çocukların yeterli miktarda besin alamaması durumu iştahsızlık olarak tanımlanır. Ek gıdaya geçiş dönemleri, ilaçlar, sağlık sorunları, besin alerjileri gibi faktörler nedeniyle çocuklar iştahsızlık yaşayabilir. Çocuklarda iştahsızlık hem ebeveyn hem de çocuklar için stresli bir süreç olabilir. İştahın azaldığı dönemlerde çocukların ihtiyacı olan besin öğelerinin eksikliği görülür. Vitamin ve mineral gibi besin öğelerinin eksikliği çocuklarda büyüme ve gelişme sürecinin yavaşlamasına neden olur.

Vücut için gerekli olan vitaminler bağışıklık, kas ve iskelet sistemi, büyüme ve gelişme, bilişsel fonksiyonların yeterliliği gibi konularda kritik bir öneme sahiptir. Besinlerle alınması gereken başlıca vitaminler A, D, E, K ve B, C vitaminleri olarak sıralanabilir. Vücuttaki sistemlerin işleyişini direkt olarak etkileyen mineraller ise kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, demir, bakır, çinko, flor, selenyum, iyot olarak kabul edilir. Vitamin ve minerallerin vücuda alımı az olsa da tüm sistemlerde işleyişe katkısı önemlidir. Bu nedenle bir vitamin ve mineralin eksikliği dâhi vücut işleyişini olumsuz etkileyebilir. Alınması gereken dozlarda vitamin ve mineral alımı çocukların yeme düzenlerini etkileyebilir. Gerekli kontroller eşliğinde çocuğunuzun ihtiyacı olan besin ögelerinin saptanması amacıyla doktorunuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Çocuklarda Yeme Problemi ve Yeme Reddi

Yemek yemeyi reddetme eğilimi çocukluk döneminde sık karşılaşılan bir durumdur. Çocuklarda gelişimsel dönüm noktaları, yeme problemlerini oluşturmada etkilidir. Bebeklerin yürümeye başlaması, ek gıdaya geçiş dönemi, hareketliliğin arttığı dönemler yemek reddini etkileyebilir. Bu dönemlerde yiyecekleri tekrarlı olarak sunmak, ödül-ceza sistemi, zorlamak gibi davranışlar iştahsızlığı olumsuz etkileyebilir. Çoğunlukla yemek yemeyi reddetme ciddi bir sebepten çok tamamen normal kabul edilen nedenlerden doğar. Yeni besin deneme isteksizliği, besinin koku, renk ve dokusunu beğenmeme, dikkat dağınıklığı, uykusuzluk ve yorgunluk gibi belirleyici faktörler yeme reddini ortaya çıkarabilir. Bunun yanı sıra geçirilen bir hastalık veya enfeksiyon, kabızlık, besin intoleransı, vitamin ve mineral eksiklikleri çocuklarda iştahsızlığa neden olabilecek nedenlerdendir. Çocuk bağışıklık sistemi desteği olarak besin alımına ek olarak çeşitli besin ögeleri ve bitki ekstraktlarını içeren takviyeler gerekli olabilir.

Çocuklarda Multivitamin ve Mineral Kullanımı

Çocukların ideal büyüme ve gelişimi sağlamaları amacıyla gerekli olan tüm enerji ve besin öğelerini almaları gerekir. Eksik veya yanlış beslenen çocuklar özellikle vitamin ve mineral takviyelerine ihtiyaç duyar. Vitamin, mineral, aminoasit ve yağ asitleri gibi besin ögelerinin yanı sıra çeşitli bitki ve bitki ekstraktlarını belirli oranlarda içeren hap, kapsül veya sıvı formdaki ürünlere supplement (besin takviyesi) denir. Beslenmenin yetersiz olduğu koşullarda besin takviyeleri vücudun ihtiyacı olan desteği sağlamaya yardımcıdır. Besin takviyeleri arasında mineral ve vitamin kombinasyonu olan multivitamin ve multimineraller yaygın olarak tercih edilir.

Çocuklara ek beslenme desteği sağlamak için bir multivitamin ve multimineral gerekli olabilir. Besin takviyelerinde vitamin ve minerallerin yanı sıra bitki ekstraktlarının varlığı iştahsızlık problemine çözüm olarak sunulabilir.

İştahsızlık problemlerinde yılan otu olarak bilinen Gentiana lutea (Centiyana kökü ekstraktı) iştahsızlık problemlerinde tercih edilen bir bitkidir. Yapılan çalışmalarda centiyan kökü ekstresi kullanan çocuklarda iştah ve kilonun önemli ölçüde arttığı görülür. Centiyana köklerindeki acı gentiopikrin maddeler ağız, mide ve safra sıvılarını salınımı etkileyerek iştahın artmasını sağlar. Centiyanın iştah açıcı etkileri sebebiyle bitkinin kökü ve kabuğu ilaç, yiyecek-içecek ve takviyelerde yaygın olarak tercih edilir. İzlanda yosunu olarak bilinen Cetraria islandica bulantı hissini kontrol ederek iştahsızlığın yönetilmesinde kullanılır. Metabolizmayı ve iştahı iyileştirmeye yardımcı antioksidanlar içeren Vitis vinifera (Üzüm çekirdeği ekstraktı) iştah açıcı özelliği nedeniyle tercih edilen diğer bir seçenektir. Tüm bu etken maddelerin birlikte kullanımı iştahsızlık ve yeme problemlerine yönelik uygun bir destek olarak görülebilir.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Corek Otu Nigella Sativa Dinamis Blog

Çörek Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Nigella sativa, çörek otu veya siyah kimyon olarak bilinen ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Bu bitki aynı zamanda "Her derde deva ilaç" olarak da anılır. Bitkinin tohumları siyah renklidir ve özel bir kokuya sahip acımsı bir tatları vardır. Nigella sativa, yaklaşık olarak 20-30 cm yüksekliğe ulaşabilen, güzel kokulu bir bitkidir ve otsu bir bitkidir. Bitki, tıp alanında antihistaminik, antidiyabetik, antihipertansif, antiinflamatuar ve antimikrobiyal etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca, nörolojik hastalıklar ve kısırlık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir...

6
Nisan

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Vitamin C D3 Zinc Blog

Bağışıklık Sistemi İçin C Vitamini, D3 & Çinkonun Bir Arada Kullanımı

Bir canlının hastalıklara karşı korunmasını sağlayan, yabancı ve zararlı olan tüm maddeleri tanıyıp bu maddelerin yok edilmesi için savaşan reaksiyonlar, bağışıklık sistemi olarak ifade edilmektedir. Bağışıklık sistemi, kişinin enfeksiyon ve hastalıklardan korunmasını sağlar. İnsan vücudu tarafından bakteri, virüs ve diğer yabancı maddeler olarak tanımlanan her türlü yabancı maddeye karşı çeşitli mekanizmalarla koruma sağlanması bağışıklık sistemi tarafından gerçekleştirilir. Bağışıklık sistemi desteklerinin başında ise vitamin ve mineraller gelir.

30
Mart

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Dinamis Melatonin Blog

Melatonin Uyku İlişkisi

İnsan yaşamının yaklaşık üçte biri uykuda geçmektedir. Uyku; sosyal, fizyolojik ve psikolojik alanlarda olumlu etkilerinin yanı sıra vücudun dinlenmesi için önemlidir. Kısacası sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun savunma mekanizmalarını destekleyici bir yaşam şekli sürdürmemiz gerekmektedir.

23
Ocak

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Vitaminler & Mineraller, Resveratrol, Guarana, L Karnitin, Astaksantin, Beta Glukan

Vitaminler & Mineraller, Resveratrol, Guarana, L-Karnitin, Astaksantin, Beta Glukan

Günümüz şartları göz önüne alındığında ve bugünkü yaşam tarzımız için gerekli olan besin öğeleri düşünüldüğünde yüksek potansiyelli vitamin, mineral, aminoasit, antioksidan etkili bitkilerin kullanımı sağlık açısından elzem olabilir.

10
Mart

0 YORUM

DEVAMINI OKU
C Vitamini Hakkında Bilmediklerimiz

C Vitamini Hakkında Bilmediklerimiz

C vitamin kolesterol metabolizmasıyla yakından ilişkilidir. Kronik C vitamin eksikliğine maruz bırakılan kobayların kan plazmalarında kolesterol ve trigliserit düzeyleri artmıştır ve kolesterolün safra asidine dönüşümü yavaşlamıştır.

31
Mayıs

0 YORUM

DEVAMINI OKU
C Vitamini

C Vitamini

C vitamini ya da kimyasal adıyla askorbik asit bazı canlılar tarafından sentezlenebilirken insan vücudunda sentez enziminin olmaması nedeni ile vücutta sentezlenemeyen suda çözünen vitaminlerden birisidir. Vücutta depolanmaz ve bu nedenle dışarıdan alınması gerekir. C vitamini kimyasal olarak antioksidan özelliğe sahiptir. Bu sayede de vücudumuzdaki pek çok kimyasal reaksiyonda görev alan bir moleküldür.

27
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
D Vitamini Eksikliği Nedir D Vitamini Eksikliğini Nasıl Önler Ve Nasıl Tedavi Edebiliriz

D Vitamini eksikliği nedir? D Vitamini eksikliğini nasıl önler ve nasıl tedavi edebiliriz?

D vitamini; yağda eriyen vitaminler arasında yer almakta olup aynı zamanda endojen olarak uygun biyolojik ortamda sentezlenebildikleri için hormon ve hormon öncüleri olan bir grup steroldür. En önemli etkisi kalsiyum, fosfor metabolizması ve kemik mineralizasyonu üzerinedir. Bununla birlikte son yıllarda, D vitamini eksikliği ve yetersizliğinin yaygın kanserler, kardiyovasküler hastalıklar, metabolik sendrom, enfeksiyöz ve otoimmun hastalıkların dahil olduğu bir çok kronik hastalıkla ilişki içinde olduğu bulunmuştur.

4
Nisan

0 YORUM

DEVAMINI OKU
D3 Ve K2 Vitaminini Neden Birlikte Kullanılmalı

D3 ve K2 Vitaminini Neden Birlikte Kullanılmalı?

D vitamini eksikliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygın olarak görülmektedir. Çünkü eğer güneşten ve besinlerden yeterli düzeyde D vitamini alamıyorsanız vücut bir müddet sonra yoksunluk çekmeye başlar. Günümüzde pek çok kişinin yaşadığı D vitamini eksikliğini gidermek için başvurduğu yöntemlerin başında ise takviyeler gelir.

10
Ocak

0 YORUM

DEVAMINI OKU
B Vitaminleri

B Vitaminleri

B grubu vitaminleri suda çözünür vitamin ailesindendir. Sinir sisteminde, kas fonksiyonlarında ve enzimlerin çeşitli reaksiyonlarında görev alırlar. B grubu vitaminlerin eksikliği genellikle birlikte görüldüğü için genellikle kombine halde alınmaları tavsiye edilir.

20
Eylül

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Güzellik Vitamini Biotin

Güzellik Vitamini Biotin

Biotin, literatürde H vitamini veya B₇ vitamini olarak da adlandırılan ve güncel haberlerde karşımıza sıklıkla “güzellik vitamini” adıyla çıkan bir vitamindir. Kimyasal formülü C₁₀H₁₆N₂O₃S olan biotin, suda çözünen bir B kompleksi vitaminidir. Suda çözündüğü için günlük olarak alınması önemlidir.

19
Haziran

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Krom

Krom

Vücudumuzun sağlıklı çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu eser minerallerden birisi de krom mineralidir. Krom insülin duyarlılığına, protein, karbonhidrat ve lipit metabolizmasının düzenlenmesinde etkilidir. Besinler ile alındığında emilimi oldukça düşüktür. Krom pikolinat, takviyelerde bulunan ve emilimi daha yüksek olan krom mineralinin formudur. Chelated form yani şelatlanmış formdaki krom takviyelerinin emilimi de yine daha yüksektir. 

27
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Cilt Ve Bağ Dokunun Mucizevi Desteği Kollajen Tip I,II&III

Cilt ve Bağ Dokunun Mucizevi Desteği Kolajen Tip I,II&III

Kolajen Nedir? Kolajen gıdalarla alınan bir proteindir. Yapısında protein yapı taşları olan amino asitler bulunur. Özellikle cilt ve bağ doku; ihtiyacı olan glisin, prolin ve hidroksiprolin esansiyal amino asitleri kollajen kaynağından karşılayabilir.

9
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Kollajen Nedir, Neden Ve Nasıl Kullanılmalı

Kolajen nedir, neden ve nasıl kullanılmalı!

Kolajen Nedir? Kolajen gıdalarla alınan bir proteindir. Yapısında protein yapı taşları olan aminoasitler bulunur. Özellikle cilt ve bağ dokunun ihtiyacı olan esansiyel aminoasitleri kolajen kaynağından karşılanabilir.

12
Ağustos

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Kollajen, Hyaluronik Asit, Koenzim Q10, Resveratrol

Kolajen, Hyaluronik Asit, Koenzim Q10, Resveratrol

Doğal yaşlanma zamanla gelişen ve hücre metabolizmasında oluşan oksijen radikalleri denen zararlı maddelerin neden olduğu hasar sonucu oluşur ve 20’li yaşların ortasında başlar. Günümüzde stres, işlenmiş gıdalarca yoğun beslenme, kafein, alkol ve sigara, çevre kirlilikleri vb. faktörler doğal yaşlanma sürecini hızlandıran dış faktörlerdir.

10
Mart

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Omega 3 A, D, E Vitaminleri

Omega 3 A, D, E Vitaminleri

Yağlar; enerji sağlarlar, hücreyi saran hücre memranını oluştururlar ve biyokimyasal olayları (kimyasal mesajlar, hücre gelişimi ve bölünmesi, kan  basıncı ve pıhtılaşması, bağışıklık reaksiyonları) kontrol ederler.

4
Aralık

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Çocuklarda Multivamin Ve Multimineral Kullanımı

Çocuklarda Multivitamin ve Multimineral Kullanımı

Vitaminler vücutta bir oranda sentezlenmeyen, yaşam için gerekli, çok küçük miktarlarıyla hücre metabolizmasında önemli tepkimeleri uyaran organik bileşiklerdir. Vitaminlerin çoğu vücut tarafından yapılamadığı için besinlerimizle alınması gerekmektedir. Bu besinlerin bir kısmı çiğ olarak, bir kısmı da belirli pişirme süreçlerinden geçerek soframıza gelir. Bu hazırlama ve pişirme süreçleri esnasında oluşabilecek vitamin kayıpları insan sağlığını yakından ilgilendirmektedir.

4
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Omega 3

Omega 3

Temel yağ asitleri vücut tarafından üretilemeyen, tüketilen gıdalarla veya destek olarak alınması gereken yağ asitleridir. Temel yağ asitlerinin iki ailesi vardır; Omega 3 ve Omega 6. Bu iki yağ asidi grubunun dengeli alınması sağlıklı bir vücut için önemli beslenme alışkanlıklarından birisidir.

4
Aralık

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Glukozamin Kondroitin MSM Hyaluronik Asit

Glukozamin Kondroitin MSM Hyaluronik Asit

Vücudumuzun hareket sistemini oluşturan temel yapılardan birisi eklemlerdir. Kemiklerimiz arasındaki birleşim alanları olan eklemlerin vücutta bulundukları yere ve işlevlere göre farklı türleri vardır. Özellikle temel hareketleri sağlayan diz, el bileği gibi alanlardaki eklemlerde, eklemlerin kapsülle çevrili bir eklem boşluğu mevcuttur. Eklem yüzleri kıkırdakla örtülüdür ve eklem boşluğunu eklem sıvısı (sinovyal sıvı) doldurur.

4
Aralık

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Beta Glukan

Beta Glukan

Beta glukan ekmek mayasının hücre duvarından (Saccharomyces cerevisae) elde edilen polisakkarit yapısında bir moleküldür.

28
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
L Karnitin Yeşil Çay Ginseng

L-Karnitin Yeşil Çay Ginseng

Kilo kontrolü günümüzdeki beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve hareket kısıtlılığına bağlı olarak giderek daha zor kontrol edilebilir hale gelmektedir. Fazla kilo ve obezite diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi pek çok kronik hastalıkta major risk faktörü olarak değerlendirilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre;

4
Aralık

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Koenzim Q10

Koenzim Q10

Koenzim Q10 vücutta doğal olarak bulunan ve hücrelerde enerji üretimi için gerekli olan vitamin benzeri bileşiktir. İlk olarak 1957’de izole edilen Koenzim Q10, besinlerden enerji elde etmede büyük önemi olan bir maddedir. Yaşın ilerlemesiyle, statin grubu ilaçların ve bazı beta blokörlerin kullanımıyla vücuttaki Koenzim Q10 seviyeleri azalır.

27
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Co Enzyme Q10 Hakkında Bilmediklerimiz

Co-Enzyme Q10 Hakkında Bilmediklerimiz

Koenzim Q10 yağda eriyen vitamin benzeri bir maddedir. Yaygın olarak ubiquinon, CoQ, CoQ10 veya vitamin Q10 da olarak bilinir. Koenzim Q10 ilk olarak 1957 yılında kalp, beyin, karaciğer ve böbrek gibi enerji tüketimi yüksek olan dokularda ve sığır kalbinin mitokondrisinde bulunmuştur. 1978’de Peter Mitchell Co-Q10’in biyolojik enerji transferindeki rolünün kanıtlamasıyla Nobel ödülü almıştır.

4
Haziran

0 YORUM

DEVAMINI OKU
İnfertilite Tedavisinde Co Enzyme Q10 Takviyeleri

İnfertilite Tedavisinde Co-Enzyme Q10 Takviyeleri

Oksidan madde fazlalığı sperm hücrelerini zayıflatır ve erkek doğurganlığını negatif yönde etkiler. Koenzim Q10, antioksidan özellikleri ile serbest radikallerin sperm üzerinde olan negatif etkilerini engeller.

16
Temmuz

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Quercetinin Covid Üzerindeki Etkinliği

Quercetinin Covid Üzerindeki Etkinliği

Son zamanlarda yayınlanan birçok makalede, quercetinin etki mekanizmaları gözden geçirilerek immünolojik yanıtları üzerindeki etkisine odaklanılmıştır. Bunun COVID-19 hastalarındaki etkinliği araştırılmıştır. Araştırmalar, SARS-CoV-2’nin iltihabı yükselttiğini ve NLRP3 iltihabını aktive ettiğini, bunun bir sitokin fırtınasına ve yıkıcı iltihaplanmaya yol açtığını ve COVID-19 hastalarında ALI / ARDS’ye neden olduğunu göstermiştir.

24
Mayıs

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Pelargonium Afrika Sardunyası Propolis Kekik Hatmi

Pelargonium Afrika Sardunyası Propolis | Kekik Hatmi

Umkaloba özütü Pelargonium sidoides bitkisinin kökenlerinden elde edilen bir özüttür. Güney Afrika sardunyası olarak da bilinir, turnagagasıgiller familyasından Güney Afrika’ya özgü, tıpta kullanılan bir bitki türüdür. Pelargonium özütü öncelikle polifenolleri (esas olarak kateşin ve gallokatekin), proteinleri ve mineralleri içerir.

4
Aralık

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Sambucus Nigra

Sambucus Nigra

Sambucus Nigra, grip, soğuk algınlığı, bakteriyel sinüzit ve bronşit tedavisine yardımcı, antioksidan ve bağışıklıkla ilgili özellikler de dahil olmak üzere vücutta çeşitli biyokimyasal ve farmakolojik etkilere sahip oldukları gösterilmiş flavonoidleri içerir.

30
Mayıs

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Kalp Hastalığı Salgınının Ardındaki Sinsi Düşman “Kolesterol”

Kalp Hastalığı Salgınının Ardındaki Sinsi Düşman “Kolesterol”

İyi Kolesterol (HDL-Kolesterol) – Kötü Kolesterol (LDL-Kolesterol) Nedir? Kolesterol karaciğerden hücrelere ve hücrelerden tekrar karaciğere kan yoluyla taşınır. Kolesterol ve diğer yağlar kanda erimedikleri için lipoprotein denen paketler halinde taşınırlar. Bunlardan kolesterolü taşıyanlar iki cinstir, bunlar kötü kolesterol olarak bilinen LDL-Kolesterol ve iyi kolesterol olarak bilinen HDL- Kolesteroldür.

30
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Resveratrol, Koenzim Q10, Astaksantin

Resveratrol, Koenzim Q10, Astaksantin

Japon Poligonumu (Polygonum cuspidatum) kök ekstresi %50 resveratrol içerir. Resveratrol bir fitoaleksindir, yani bitkilerin bakteri ve funguslara karşı savunma için ürettiği bir enzimdir. 1940 yılında keşfedilen bu molekül, önceleri sadece kanser tedavisi için kullanılmaktaydı.

8
Kasım

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Kalsiyum Magnezyum Çinko D3 Vitamini

Kalsiyum Magnezyum Çinko | D3 Vitamini

Kalsiyum Magnezyum Çinko ve D3 vitamininin bir arada bulunması bu minerallerin dengeli alınmasını sağlar. Mineraller kemik korunması ve yapımında hayati önem taşırlar. Kalsiyum kemiklerde en bol bulunan mineraldir. Magnezyum kemikler için çok önemli bir mikro besindir ve kemiklerde kalsiyumun düzgün dağılmasını sağlar. Çinko kemik dokusunun normal ve sağlıklı yapımı için gerekli mineraldir. D3 vitamini kemik ve diş gelişimi için önemlidir.Bilimsel literatürlerde kalsiyumun iskelet sağlığı için önemi ayrıntılı incelenmiştir.

27
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
B6 Vitamini (Piridoksin) Ve Magnezyum İlişkisi

B6 Vitamini (Piridoksin) ve Magnezyum İlişkisi

Pridoksin vücudumuzdaki proteinlerin ve temel bileşiklerin sinir sistemindeki transimitterlerin, eritrositlerin ve prostaglandinlerin yapısında bulunan oldukça önemli bir vitamindir. Ayrıca, B6 vitamini hormonal dengenin sağlanmasında ve immün sistem fonksiyonlarının düzenlenmesinde de önemlidir.

24
Ağustos

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Untitled

Kara Mürver Sambucus Nigra

Şifalı bitki olarak bilinen Sambucus nigra (Kara Mürver), dünyanın pek çok ülkesinde geleneksel tıpta öksürük, üst solunum yolu enfeksiyonları ve ateş gibi durumlarda çok uzun yıllardır kullanılmaktadır.

4
Aralık

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Full Mix Bg 477X360

Çocuklarda Multivitamin & Multimineral Kullanımı

Vitaminler vücutta bir oranda sentezlenmeyen, yaşam için gerekli, çok küçük miktarlarıyla hücre metabolizmasında önemli tepkimeleri uyaran organik bileşiklerdir. Vitaminlerin çoğu vücut tarafından yapılamadığı için besinlerimizle alınması gerekmektedir. Bu besinlerin bir kısmı çiğ olarak, bir kısmı da belirli pişirme süreçlerinden geçerek soframıza gelir. Bu hazırlama ve pişirme süreçleri esnasında oluşabilecek vitamin kayıpları ise insan sağlığını yakından ilgilendirmektedir.

4
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Çerez Politikamız
Çerez Politikamız İnternet sitemizin kullanımına ilişkin ölçüm yapmak ve böylece ziyaret deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. KVKK Aydınlatma Beyanımız