Çocuğunuz Taze Sebze Meyve Yemiyorsa

Çocuğunuz Taze Sebze Meyve Yemiyorsa

Sterilize besinlerle besinlerle beslenen ve ayrıca C vitamini almayan çocuklarda skorbüt hastalığı görülür. Femurun alt ucunda, diş etlerinde, böbrek ve barsaklarda, deri altında geniş kanamalar yanında, kemik ve dişlerde peteşiler görülür. Kemiklerin büyümesi duraklar. Hücreler arası kolajen gelişemez. Kolay kemik kırılmaları gözlenir.


Kaynaklar:
FAO/WHO expert consultation on human vitamin and mineral requirements, 2004

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Corek Otu Nigella Sativa Dinamis Blog

Çörek Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Nigella sativa, çörek otu veya siyah kimyon olarak bilinen ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Bu bitki aynı zamanda "Her derde deva ilaç" olarak da anılır. Bitkinin tohumları siyah renklidir ve özel bir kokuya sahip acımsı bir tatları vardır. Nigella sativa, yaklaşık olarak 20-30 cm yüksekliğe ulaşabilen, güzel kokulu bir bitkidir ve otsu bir bitkidir. Bitki, tıp alanında antihistaminik, antidiyabetik, antihipertansif, antiinflamatuar ve antimikrobiyal etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca, nörolojik hastalıklar ve kısırlık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir...

6
Nisan

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Dinamis Melatonin Blog

Melatonin Uyku İlişkisi

İnsan yaşamının yaklaşık üçte biri uykuda geçmektedir. Uyku; sosyal, fizyolojik ve psikolojik alanlarda olumlu etkilerinin yanı sıra vücudun dinlenmesi için önemlidir. Kısacası sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun savunma mekanizmalarını destekleyici bir yaşam şekli sürdürmemiz gerekmektedir.

23
Ocak

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Bioperine Teknolojisi Ve Piperinin Biyoyararlanım Etkinligi

Bioperine Teknolojisi ve Piperinin Biyoyararlanım Etkinliği

Her sofrada bulunan karabiber üzerine daha önce hiç ayrıntılı düşünmüş müydünüz? Karabiber, tüm dünyada besin tatlandırmak için çağlar boyu kullanılan bir baharattır. Özellikle keskin tadı ve termojenik aktivitesi ile bilinir. Piperine, karabiberde bulunan ana bileşiktir ve bir gıda bileşeni olarak kendine özgü keskin tadın taşıyıcısıdır. Karabiber ekstraktının karakterini güçlendiren biyoyararlanımın arkasındaki anahtar bileşenin piperin olduğu bulunmuştur.

12
Ağustos

0 YORUM

DEVAMINI OKU
C Vitamini Hakkında Bilmediklerimiz

C Vitamini Hakkında Bilmediklerimiz

C vitamin kolesterol metabolizmasıyla yakından ilişkilidir. Kronik C vitamin eksikliğine maruz bırakılan kobayların kan plazmalarında kolesterol ve trigliserit düzeyleri artmıştır ve kolesterolün safra asidine dönüşümü yavaşlamıştır.

31
Mayıs

0 YORUM

DEVAMINI OKU
D Vitamini Eksikliği Nedir D Vitamini Eksikliğini Nasıl Önler Ve Nasıl Tedavi Edebiliriz

D Vitamini eksikliği nedir? D Vitamini eksikliğini nasıl önler ve nasıl tedavi edebiliriz?

D vitamini; yağda eriyen vitaminler arasında yer almakta olup aynı zamanda endojen olarak uygun biyolojik ortamda sentezlenebildikleri için hormon ve hormon öncüleri olan bir grup steroldür. En önemli etkisi kalsiyum, fosfor metabolizması ve kemik mineralizasyonu üzerinedir. Bununla birlikte son yıllarda, D vitamini eksikliği ve yetersizliğinin yaygın kanserler, kardiyovasküler hastalıklar, metabolik sendrom, enfeksiyöz ve otoimmun hastalıkların dahil olduğu bir çok kronik hastalıkla ilişki içinde olduğu bulunmuştur.

4
Nisan

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Güzellik Vitamini Biotin

Güzellik Vitamini Biotin

Biotin, literatürde H vitamini veya B₇ vitamini olarak da adlandırılan ve güncel haberlerde karşımıza sıklıkla “güzellik vitamini” adıyla çıkan bir vitamindir. Kimyasal formülü C₁₀H₁₆N₂O₃S olan biotin, suda çözünen bir B kompleksi vitaminidir. Suda çözündüğü için günlük olarak alınması önemlidir.

19
Haziran

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Kalp Ve Kolesterol Hastaları Dikkat

Kalp ve Kolesterol Hastaları Dikkat

Koenzim Q10 kullanımının, statin tedavisi almakta olan koroner arter hastalarındaki oksidan enzim aktivitesini ve inflamasyonu azaltabildiğine ve oluşan sırt ve bel ağrılarının azalacağına dair kanıtlar mevcuttur. 

4
Temmuz

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Co Enzyme Q10 Hakkında Bilmediklerimiz

Co-Enzyme Q10 Hakkında Bilmediklerimiz

Koenzim Q10 yağda eriyen vitamin benzeri bir maddedir. Yaygın olarak ubiquinon, CoQ, CoQ10 veya vitamin Q10 da olarak bilinir. Koenzim Q10 ilk olarak 1957 yılında kalp, beyin, karaciğer ve böbrek gibi enerji tüketimi yüksek olan dokularda ve sığır kalbinin mitokondrisinde bulunmuştur. 1978’de Peter Mitchell Co-Q10’in biyolojik enerji transferindeki rolünün kanıtlamasıyla Nobel ödülü almıştır.

4
Haziran

0 YORUM

DEVAMINI OKU
İnfertilite Tedavisinde Co Enzyme Q10 Takviyeleri

İnfertilite Tedavisinde Co-Enzyme Q10 Takviyeleri

Oksidan madde fazlalığı sperm hücrelerini zayıflatır ve erkek doğurganlığını negatif yönde etkiler. Koenzim Q10, antioksidan özellikleri ile serbest radikallerin sperm üzerinde olan negatif etkilerini engeller.

16
Temmuz

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Sambucus Nigra

Sambucus Nigra

Sambucus Nigra, grip, soğuk algınlığı, bakteriyel sinüzit ve bronşit tedavisine yardımcı, antioksidan ve bağışıklıkla ilgili özellikler de dahil olmak üzere vücutta çeşitli biyokimyasal ve farmakolojik etkilere sahip oldukları gösterilmiş flavonoidleri içerir.

30
Mayıs

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Sakin Ol Nedir Passiflora Melissa Valerian Ekstresi Ne Işe Yarar

Sakin ol! Passiflora-Melissa-Valerian Ekstresi Nedir?

6
Şubat

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Kalp Hastalığı Salgınının Ardındaki Sinsi Düşman “Kolesterol”

Kalp Hastalığı Salgınının Ardındaki Sinsi Düşman “Kolesterol”

İyi Kolesterol (HDL-Kolesterol) – Kötü Kolesterol (LDL-Kolesterol) Nedir? Kolesterol karaciğerden hücrelere ve hücrelerden tekrar karaciğere kan yoluyla taşınır. Kolesterol ve diğer yağlar kanda erimedikleri için lipoprotein denen paketler halinde taşınırlar. Bunlardan kolesterolü taşıyanlar iki cinstir, bunlar kötü kolesterol olarak bilinen LDL-Kolesterol ve iyi kolesterol olarak bilinen HDL- Kolesteroldür.

30
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Dinamis Blog Ananas Abuklarindaki Bromelain Mucizesi

Ananas Kabuklarındaki Bromelain Mucizesi

Bromelain ananastan elde edilen ve özellikle proteinlerin sindirimini sağlayan bir enzimdir. Proteinlerin düzgün  parçalanmasına ve emilmesine yardımcı olur. İyi sindirilmemiş proteinler çeşitli sindirim sorunlarına ve besin alerjilerine yol açar.

4
Ocak

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Kolesterol Neden Önemlidir?

Kolesterol Neden Önemlidir?

Kan kolesterol düzeyinin yüksek olması kalp damar hastalığı tehlikesini arttırır.

1
Ekim

0 YORUM

DEVAMINI OKU
Çerez Politikamız
Çerez Politikamız İnternet sitemizin kullanımına ilişkin ölçüm yapmak ve böylece ziyaret deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. KVKK Aydınlatma Beyanımız